Sobni termostat za talno ogrevanje – regulacija temperature

Sobni termostat za talno ogrevanje in regulacija temperature

Sobni termostat za talno gretje – regulacija temperature s sobnim termostatom je zelo enostavna.

Ločimo različne vrste termostatov odvisno od izbire in potreb, ki jih imamo. Omogočajo vam enostavno nastavitev temperature tal in prostora. Upravljate jih lahko tudi na daljavo preko mobilnega telefona. Preberite tudi kakšen termostat izbrati in kakšne so njihove funkcijeSobni termostat za talno ogrevanje – regulacija temperature

Enostaven nadzor temperature talnega ogrevanja

Enostaven nadzor in nadziranje temperature s termostatom. Na voljo so vam različne možnosti izbire termostatov za talno ogrevanje. Z njim enostavno nadzirate temperaturo v prostoru, temperaturo tal ali obojega skupaj. Termostati za talno gretje vključujejo tudi talni senzor, ki nadzira temperaturo tal, zunanji senzor pa temperaturo v prostoru in jo usklajuje po nastavitvah.

Termostat za talno gretje - ogrevanje Analogni + talni senzor vključen

Klasični analogni termostat

Klasični analogni termostat – je enostaven za uporabo kjer ročno nastavite temperaturo in ga prižgete. So zanesljivi in omogočajo enostavno uporabo in so cenovno najugodnejši. Ne omogočajo pa naprednih nastavitev kot so čas delovanja prilagoditev izklopa ob neuporabi in podobno

Termostat za talno gretje - ogrevanje Digitalni touch screen + talni senzor vključen

Digitalni termostat

Digitalni termostat – Te imajo številne dodatne možnosti nastavitev kot so urno delovanje programiranje vikend samodejni izklop ob določenih urah in še mnogo več. So modernejši lepši na izgled z osvetlitvijo in zasloni na dotik. Nekatere naprave spremljajo tudi obratovalni čas ali so opremljene s funkcijo za zaščito otrok. Možna je tudi integracija v pametni dom , odvisno od izbranega modela

Termostat za talno gretje - ogrevanje WiFi digitalni + talni senzor vključen, nastavljiv na daljavo

WiFi digitalni termostat

WiFi digitalni termostat – Je nadgradnja digitalnih termostatov z dodatno funkcijo nastavitev na daljavo preko aplikacije na telefonu. WiFi termostati so zelo primerni za vikende ali prostore v katerih želimo vklopiti ogrevanje na daljavo. To storimo zelo enostavno preko brezplačne aplikacije, ki si jo preko kode, ki jo dobite ob nakupu naložite na telefon in preko katere enostavno upravljate ogrevanje iz kjerkoli in kadarkoli.

Občutek toplih tal

Če uporabljate talno gretje samo za ogrevanje tal (za občutek toplih tal ), lahko s termostatom in talnim senzorjem regulirate samo toploto tal. Senzor temperature v tleh ves čas sporoča temperaturo tal na krmilnik, ki izklopi ogrevanje takoj, ko je dosežena želena vrednost.

Zaščita pred pregrevanjem

Podobno deluje tudi zaščita pred previsokimi temperaturami tal. Ker so tudi talni senzorji temperature nameščeni v talni konstrukciji. Senzorji obvestijo regulator, ki zmanjša moč priključenih ogrevalnih površin, če je temperatura previsoka. To je še posebej priročno pri talnih oblogah, pri katerih temperatura tal ne sme dosegati visokih temperatur – parket.

Nasveti za nastavitve

Nasveti za nastavitve in izbiro temperature za različne potrebe in vrste talnih oblog – keramika, vinil, parket,…

Pri nastavitvah temperature pri keramiki ni omejitev, nastavljate lahko po želji kolikor želite. Pri ostalih podih kot so laminat in parket, pa naj bo nastavitev talnega senzorja na do 28 stopinj pri laminatu. Pri parketu in vinilu pa naj ne presega 25 stopinj.

Ponudba grelnih mrež, kompletov in termostatov

Kompleti termostat in grelna mreža

kompleti

Vse,kar potrebujete za električno talno gretje. Komplet set v izbrani dimenziji z vključenim termostatom in talnim senzorjem

grelna mreža za talno ogrevanje

Grelne mreže

Potrebujete samo grelno mrežo brez termostata? Na voljo so vam od 0,5m 15m. Lahko pa kombinirate tudi več mrež.

Termostat za talno gretje - ogrevanje-digitalni

termostati

Izberite termostat za talno gretje - analogni, digitalni ali wifi za upravljanje na daljavo. Različne možnosti odvisne od izbire seta.

Električno talno gretje - ogrevanje

Zanimive povezave - talno gretje

Nekaj povezav na zanimive članke – električno talno gretje

Polaganje talnega gretja pod parket

Primerne obloge za polaganje talnega gretja

Sobni termostat za talno ogrevanje – regulacija temperature

0
delovanje grelne mrežecene in stoški za električno talno gretje