Električno talno ogrevanje – kako deluje in kakšno moč izbrati

Električno talno ogrevanje – kako deluje in kakšno moč izbrati

Električno talno ogrevanje – kako deluje in kakšno moč izbrati

Sistem električnega talnega ogrevanja deluje brez centralnega generatorja toplote ali druge distribucijske enote. Toplotna energija se ustvarja v grelnih preprogah ali grelnih folijah točno tam, kjer je potrebna: neposredno v prostoru pod talno oblogo ali estrihu.

To  omogočajo ogrevalni vodniki, ki se segrevajo pod napetostjo. V grelnih preprogah so te sestavljene iz tankih žic, ki jih proizvajalci lepijo v majhnih zankah na prožno tkanino. Ogrevalne folije pa uporabljajo tanke grelne trakove kot grelne vodnike. Ležijo v foliji, ki jo je mogoče v sobi razvaljati tako kot grelno preprogo. Medtem ko so grelne preproge še posebej primerne za tla iz kamna in ploščic, se grelne folije uporabljajo neposredno pod laminatom, vinilom ali parketom – plavajoči podi.

Toplotna moč električnega talnega ogrevanja 

Običajno električno talno ogrevanje deluje in doseže moč od 100 do 160 vatov na kvadratni meter (W / m²). Posamezne lastnosti so odvisne od modela in jih najdete v dokumentaciji izdelka. Koliko toplote potrebujete, je odvisno od velikosti prostora, uporabe ogrevanja in energijskega stanja vaše hiše. V večini primerov so najbolj uporabni 150w / m2, ki so primerni tako za keramiko, kamen, in ostale talne obloge.

Ponudba grelnih mrež, kompletov in termostatov

Kompleti termostat in grelna mreža

kompleti

Vse,kar potrebujete za električno talno gretje. Komplet set v izbrani dimenziji z vključenim termostatom in talnim senzorjem

grelna mreža za talno ogrevanje

Grelne mreže

Potrebujete samo grelno mrežo brez termostata? Na voljo so vam od 0,5m 15m. Lahko pa kombinirate tudi več mrež.

Termostat za talno gretje - ogrevanje-digitalni

termostati

Izberite termostat za talno gretje - analogni, digitalni ali wifi za upravljanje na daljavo. Različne možnosti odvisne od izbire seta.

Električno talno gretje - ogrevanje

Zanimive povezave - talno gretje

Nekaj povezav na zanimive članke – električno talno gretje

Električno talno ogrevanje – kako deluje

0
Talno gretje pod laminat parket vinilTermostat za električno talno gretje ogrevanje wifi